Po rytinių sprogimų ant Krymo tilto – minios žmonių palieka miestą: susidarė kilometrinės spūstys

Po pirmadienį ryte nugriaudėjusių sprogimų ant Krymo tilto, minios žmonių skuba palikti šį rusų okupuotą Ukrainos miestą. Pranešama, jog vienur užfiksuotos mašinų kolonos driekiasi net 5 ar 10 kilometrų.

Iš Krymo važiuojančių mašinų kolonos.<br>lrytas.lt koliažas.
Iš Krymo važiuojančių mašinų kolonos.<br>lrytas.lt koliažas.
Įgriuvo Krymo tiltas.<br>„Twitter“ nuotr.
Įgriuvo Krymo tiltas.<br>„Twitter“ nuotr.
Įgriuvo Krymo tiltas.<br>„Twitter“ nuotr.
Įgriuvo Krymo tiltas.<br>„Twitter“ nuotr.
Įgriuvo Krymo tiltas.<br>„Twitter“ nuotr.
Įgriuvo Krymo tiltas.<br>„Twitter“ nuotr.
Krymo tilto ataka.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Krymo tilto ataka.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Krymo tilto ataka.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Krymo tilto ataka.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Krymo tilto ataka.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Krymo tilto ataka.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Jul 17, 2023, 4:20 PM, atnaujinta Jul 17, 2023, 6:55 PM

Iš Krymo link Melitopolio išvažiuojantys žmonės sudarė daugiau nei 5 km ilgio spūstį. Galima numanyti, jog atvykusių žmonių nedžiugina Rusijos pareigūnų tvirtinimai apie saugumą, maisto ir benzino atsargas.

Šiuo metu, pasak Rusijos žiniasklaidos, yra dvi galimybės automobiliu išvykti iš pusiasalio: per „naujus Rusijos regionus“ arba keltu per Kerčės sąsiaurį.

Ukrainos vidaus reikalų ministerijos patarėjas Antonas Geraščenko pirmadienį pranešė, jog bandančių išvykti iš Krymo spūstis pasiekė 10 kilometrų.

„“Google Maps“ duomenimis, bandančiųjų išvykti iš Krymo spūstis pasiekė 10 kilometrų“, – rašė jis savo „Twitter“ paskyroje.

Rusija ragina turistus iš Krymo namo važiuoti per okupuotas Ukrainos žemes

Rusijos pareigūnai pirmadienį, po ukrainiečių atakos, sustabdžiusios automobilių eismą tiltu, jungiančiu Krymą su Rusija, paragino pusiasalyje įstrigusius poilsiautojus važiuoti namo per okupuotą Ukrainą.

Per ataką žuvo vyras ir žmona, o jų dukra buvo sužeista, todėl prezidentas Vladimiras Putinas nurodė valdžios institucijoms suremontuoti kelią ir padėti Kryme įstrigusiems turistams.

Prasidėjus karui Ukrainoje, komerciniai skrydžiai į Maskvos aneksuotą Krymą buvo sustabdyti, o dauguma Rusijos turistų į Krymą važiuoja tiltu.

Susidarius spūstims, pareigūnai pasiūlė turistams važiuoti 400 kilometrų per Rusijos kariuomenės kontroliuojamas teritorijas, kai kuriose iš jų vykstant smarkiems mūšiams.

„Prašau pusiasalio gyventojus ir svečius susilaikyti nuo kelionių Krymo tiltu ir siekiant saugumo pasirinkti alternatyvų sausumos maršrutą per naujuosius regionus“, – sakė Maskvos paskirtas Krymo vadovas Sergejus Aksionovas.

Rusijos valstybinė televizija parodė maršruto, einančio per okupuotą Melitopolį į Mariupolio uostą ir besibaigiančio pietiniame Rusijos mieste Rostove, žemėlapį ir priminė, kad žmonės su savimi pasiimtų pasus.

Okupuotų Ukrainos regionų pareigūnai sakė, kad sutrumpins komendanto valandos laiką, kad turistai galėtų pravažiuoti, o Rusijos kariuomenė sustiprins saugumą.

„Saugumą užtikrina Rusijos kariuomenė, jis bus sustiprintas“, – sakė Rusijos paskirtas Maskvos kontroliuojamo pietinio Ukrainos Chersono regiono dalies vadovas Vladimiras Saldo.

Jis sakė, kad „sutrumpino“ komendanto valandą, kad „pravažiuotų tranzitinis transportas“ ir perspėjo, kad bus kontrolės punktų, kurie įrengti siekiant išvengti „sabotažo“, tačiau formalumų juos bus „sumažinta“.

„Maksimaliai patogus eismas“

Kaimyniniame pietrytiniame Zaporožės regione, kuriame intensyviai vykdomas Ukrainos kontrpuolimas, Maskvos paskirtas gubernatorius Jevgenijus Balickis sakė, kad pareigūnai užtikrins „saugų“ maršrutą.

„Kelių eismas per naująjį regioną bus vykdomas maksimaliai patogiai mūsų piliečiams“, – sakė J. Balickis.

Krymo transporto ministerija paskelbė kontrolinį sąrašą, ką turistai turėtų žinoti prieš kelionę.

„Duokite kelią kariuomenės transporto priemonėms ir kolonoms“, – rašoma vienoje iš instrukcijų. Joje taip pat rekomenduojama su savimi turėti grynųjų pinigų ir įspėjama apie pakeliui esančius policijos bei kariuomenės patikros punktus.

Rusijos televizija parodė filmuotą medžiagą, kurioje matyti eilės, o kai kurie turistai dvejoja, ar vykti šiuo maršrutu. „Galvojame, ką daryti, – sakė viena moteris. – Grįžti toliau atostogauti ar vykti į Melitopolį?“

Melitopolis pernai, karo pradžioje, atiteko Rusijos pajėgoms ir nuolat tampa atakų taikiniu.

Valstybinė naujienų agentūra „RIA Novosti“ teigė, kad Kryme yra apie 50 tūkst. turistų, dauguma jų atvyko automobiliais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.