Šiaurės Korėjos vadovo sesuo atmetė derybų su JAV galimybę kaip „svajonę“

Įtakinga Šiaurės Korėjos vadovo Kim Jong Uno sesuo Kim Yo Jong pirmadienį atmetė derybų su JAV galimybę kaip „svajonę“.

Įtakinga Šiaurės Korėjos vadovo Kim Jong Uno sesuo Kim Yo Jong.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Įtakinga Šiaurės Korėjos vadovo Kim Jong Uno sesuo Kim Yo Jong.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 17, 2023, 5:37 PM

Šis jos komentaras paskelbtas JAV ir Pietų Korėjos pirmojo susitikimo branduolinio atgrasymo tema išvakarėse ir po to, kai praėjusią savaitę Šiaurės Korėja atliko dar vieną ginkluotės bandymą ir surengė bandomąjį savo galingiausios balistinės raketos „Hwasong 18“ paleidimą.

Reaguodamos į Pchenjano ginklų bandymus, Pietų Korėja ir JAV išplėtė bendradarbiavimą gynybos srityje ir organizuoja bendras karines pratybas. Antradienį Seule įvyks pirmasis Branduolinės konsultacinės grupės (NCG) posėdis – anot Pietų Korėjos prezidento biuro, šio formato tikslas yra „sustiprinti prieš Šiaurės Korėją nukreiptą branduolinį atgrasymą“.

Kim Yo Jong perspėjo, kad sustiprinta atgrasymo sistema ir karinės sąjungos esą tik dar labiau atitolins Šiaurės Korėją nuo dialogo.

„JAV svajoja galvodamos, kad gali sustabdyti DPRK (Korėjos Liaudies Demokratinės Respublikos, KLDR – ELTA) pažangą ir pasiekti negrįžtamą nusiginklavimą laikinai sustabdant bendras karines pratybas, nutraukiant strateginių išteklių dislokavimą ir pasitelkiant grįžtamą sankcijų sušvelninimą“, – sakoma Šiaurės Korėjos diktatoriaus sesers pranešime, kurį išplatino naujienų agentūra KCNA.

Pasak jos, šiuo metu geriausias būdas užtikrinti taiką ir stabilumą yra atgrasyti JAV jėga, užuot „draugiškai sprendus problemą su gangsterius primenančiais amerikiečiais“.

Šiaurės Korėja praėjusią savaitę pareiškė, kad jos oro erdvę pažeidė JAV šnipinėjimo lėktuvas, ir pasmerkė Vašingtono planus dislokuoti netoli Korėjos pusiasalio povandeninį laivą su branduoliniais užtaisais.

Pietų Korėja ir JAV kitą mėnesį pradės savo kasmetines bendras karines pratybas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.