JK paskelbė skirsianti papildomus 2,5 mlrd. svarų „kariuomenės rezervams ir amunicijai“

Jungtinės Karalystės gynybos ministerija antradienį pranešė, kad planuoja investuoti 2,5 mlrd. svarų sterlingų (3,3 mlrd. JAV dolerių) į kariuomenės atsargas ir amuniciją, siekiant „pagerinti kovinę parengtį“ ir „išmokti karo Ukrainoje pamokas“.

 Britų kariai.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Britų kariai.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 18, 2023, 5:43 PM

Ministerija taip pat paskelbė apie „pasaulinių reagavimo pajėgų“ kūrimą, sujungiant dislokuotą aukštos parengties karinį personalą ir pasitelkiant „visų sričių pajėgumus“.

Papildomos išlaidos ir naujosios pajėgos išplaukia iš kovo mėnesį paskelbto šalies gynybos biudžeto padidinimo 5 mlrd. svarų sterlingų – tai yra ne vienus metus trunkančios strateginės užsienio ir gynybos politikos peržiūros dalis.

Joje Rusijos keliama grėsmė Europos saugumui įvardyta kaip aktualiausias trumpojo ir vidutinės trukmės laikotarpio prioritetas, tačiau Kinija taip pat pavadinta „epochą lemiančiu iššūkiu“.

Ministerija teigia, kad naujausiais planais, išsamiai išdėstytais vadinamajame Gynybos vadovavimo dokumente, siekiama sukurti „patikimas karines pajėgas, kurios užtikrintų, kad ir dabar, ir ateityje galėtume veikti kaip įtakinga pasaulinė jėga“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.