Balkanuose praūžė stipri audra: pranešama apie žuvusiuosius

Po kelias dienas Balkanuose tvyrojusio karščio smarkioms audroms su perkūnija užklupus Bosniją ir Hercogoviną, Kroatiją bei Slovėniją žuvo mažiausiai penki žmonės.

Audros padariniai Kroatijos sostinei Zagrebui. <br>ZumaPress/Scanpix nuotr.
Audros padariniai Kroatijos sostinei Zagrebui. <br>ZumaPress/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 20, 2023, 11:16 AM, atnaujinta Jul 20, 2023, 3:16 PM

Stiprūs vėjai nutraukė elektros linijas ir užtvindė gatves, mažiausiai keturi žmonės žuvo nuo griūvančių medžių, du iš jų Kroatijos sostinėje Zagrebe, pranešė policija ir vietos žiniasklaida.

Ketvirtadienį Zagrebo gatvėse buvo valomos nuolaužos bei šiukšlės, valdžia įspėjo gyventojus nesilankyti parkuose, kur buvo išversti medžiai ir nutrauktos elektros linijos. Per audrą Zagrebe taip pat buvo nuverstas kranas, sunkiai sužalotas mašiną valdęs žmogus.

Zagrebo meras Tomislavas Tomaševičius pavadino vėlų trečiadienį smogusią audrą neturinčia precedento „tiek jėgos, tiek žalos atžvilgiu“.

Kaimyninėje Slovėnijoje prie Bledo ežero nuo krintančio medžio taip pat žuvo vienas žmogus. Bosnijos šiaurinėje Brčko dalyje irgi žuvo žmogus, pranešė vietos žiniasklaida, bet priežastis nenurodyta.

Audra Balkanuose praūžė tuo metu, kai Europą alina karščio banga, lydima miškų gaisrų, skelbiami įspėjimai apie pavojų sveikatai. Kai kurios Azijos ir JAV dalys taip pat nukentėjo nuo ekstremalių oro sąlygų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.