V. Zelenskio pasiūlymas Brazilijos prezidentui: Ukrainos ir Lotynų Amerikos viršūnių susitikimas

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis tikisi konkrečios Brazilijos prezidento Luizo Inácio Lulos da Silvos paramos, ypač organizuojant jo susitikimą su Lotynų Amerikos šalių lyderiais.

V. Zelenskis pasiūlė Brazilijos prezidentui surengti Ukrainos ir Lotynų Amerikos viršūnių susitikimą.<br> EPA-ELTA nuotr.
V. Zelenskis pasiūlė Brazilijos prezidentui surengti Ukrainos ir Lotynų Amerikos viršūnių susitikimą.<br> EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-07-27 18:03

Ukrainos valstybės vadovas tai pareiškė interviu Brazilijos leidiniui „Globo“, praneša „Ukrinform“.

Iš žingsnių, kuriais Brazilijos lyderis galėtų padėti Ukrainai, V. Zelenskis pirmiausia įvardijo galimą savo susitikimo su Lotynų Amerikos šalių vadovais organizavimą.

„Man labai svarbi Lotynų Amerika, Brazilija ir kitos šalys. Taip, aš norėčiau (apsilankyti Brazilijoje). Jei gausiu kvietimą, važiuosiu“, – sakė Ukrainos prezidentas.

Jis pasiūlė Lulai da Silvai imtis regiono lyderio vaidmens ir suburti kitų Lotynų Amerikos šalių vadovus, kad jie išgirstų Ukrainos žinią.

„Jei jam pavyks surinkti kartu kitus Lotynų Amerikos lyderius, mes visi galėsime susitikti Brazilijoje ar kur nors kitur. Tai taip pat labai padės visam pasauliui siekti taikos. Ir Ukrainą žemynas išgirs ir parems“, – sakė V. Zelenskis.

Jis išreiškė įsitikinimą, kad Brazilijos prezidentas ir visuomenė remia Ukrainos suverenitetą ir teritorijos vientisumą, „ir mums reikia šios paramos“.

Ukrainos vadovas taip pat išsakė viltį, kad Brazilija galės prisidėti prie Juodosios jūros grūdų sutarties, iš kurios neseniai pasitraukė Rusija, pratęsimo.

Tuo pat metu Ukrainos prezidentas nesitiki karinės paramos iš Brazilijos: „Aš neketinu prašyti Lulos duoti man ginklų. Kodėl? Žinau, kad jis man jų neduos“.

Anksčiau Brazilijos prezidentas Lula da Silva pareiškė, kad pasaulis „pavargo“ nuo Rusijos karo prieš Ukrainą.

Ukrainos prezidentas V. Zelenskis interviu Lotynų Amerikos žiniasklaidai sakė, kad yra suinteresuotas susitikti su Brazilijos prezidentu ir aptarti susiklosčiusią situaciją.

Jis taip pat kritikavo kai kurių valstybių vadovų pareiškimus apie „nuovargį nuo karo“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.