Per susirėmimus Libane palestiniečių pabėgėlių stovykloje žuvo šeši žmonės

Mažiausiai šeši žmonės žuvo sekmadienį per susirėmimus Pietų Libane esančioje palestiniečių pabėgėlių stovykloje „Ain al Helweh“, pranešė Palestinos prezidento Mahmudo Abbaso judėjimas „Fatah“ ir šaltinis stovykloje.

 Pabėgėlių stovykla.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Pabėgėlių stovykla.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 30, 2023, 10:20 PM

Per naktį stovykloje įsiplieskusiame susirėmime tarp „Fatah“ ir islamistų žuvo vienas „Fatah“ karo vadas ir keturi jo kolegos, pranešė sekuliaristų judėjimas.

Palestinos šaltinis stovykloje, pageidavęs likti anonimiškas, sakė, kad taip pat žuvo „islamistas iš al-Shabab al-Muslim grupuotės“, o dar šeši žmonės, įskaitant grupuotės lyderį, buvo sužeisti.

AFP žurnalistas sakė, kad susirėmimai „Ain al Helweh“, didžiausioje iš 12 palestiniečių pabėgėlių stovyklų Libane, sekmadienio popietę vis dar tęsėsi.

Konfliktai tarp konkuruojančių grupių yra įprasti „Ain al Helweh“ stovykloje, kuri gyvena daugiau nei 54 000 registruotų palestiniečių pabėgėlių, prie kurių pastaraisiais metais prisijungė tūkstančiai palestiniečių, bėgančių nuo konflikto Sirijoje.

Remiantis ilgalaike sutartimi, Libano kariuomenė nekelia kojos į palestiniečių pabėgėlių stovyklas šalyje ir pačioms grupuotėms tenka pasirūpinti saugumu.

Minėtoji stovykla išgarsėjo kaip ekstremistų ir bėglių prieglobstis.

Dauguma palestiniečių pabėgėlių Libane gyvena vienoje iš 12 oficialių pabėgėlių stovyklų, dažnai gana prastomis sąlygomis ir susiduria su įvairiais teisiniais apribojimais, įskaitant įdarbinimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.