Rusija įtraukė Norvegiją į nedraugiškų valstybių sąrašą

Rusijos vyriausybė įtraukė Norvegiją į užsienio valstybių, kurios „imasi nedraugiškų veiksmų prieš Rusijos diplomatines ir konsulines atstovybes užsienyje“, sąrašą.

Norvegijos ir Rusijos vėliavos.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Norvegijos ir Rusijos vėliavos.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 3, 2023, 1:17 PM, atnaujinta Aug 3, 2023, 1:31 PM

Tai ketvirtadienį pranešė „Ukrinform“, remdamasi Rusijos ministrų kabineto informacija „Telegram“ kanale.

Maskva primena, kad į tokį sąrašą įtrauktoms diplomatinėms atstovybėms ribojama galimybė samdyti į ambasadas, konsulatus, valstybinių institucijas atstovybes darbuotojus, esančius Rusijos teritorijoje.

Sprendimas priimtas įgyvendinant Rusijos prezidento Vladimiro Putino įsaką.

Vyriausybės patvirtintame sąraše, be šalių pavadinimų, nurodomas fizinių asmenų, su kuriais tokių šalių diplomatinės misijos gali sudaryti darbo sutartis, skaičius. Norvegijai nustatytas 27 žmonių limitas.

Pažymima, kad patvirtintas sąrašas gali būti plečiamas „atsižvelgiant į priešiškus užsienio šalių veiksmus prieš Rusiją, kurie tęsiasi“.

Kaip buvo pranešta, anksčiau panašūs ribojimai buvo įvesti JAV, Čekijos, Graikijos, Danijos, Slovėnijos, Kroatijos ir Slovakijos diplomatinėms misijoms.

Norvegijos reakciją

Norvegija reagavo į šį žingsnį, sakydama, kad nėra pagrindo teigti, jog ji elgėsi nedraugiškai.

„Šiandieninė padėtis yra Rusijos karo prieš Ukrainą rezultatas. Rusija gali pati pasirinkti, kaip nutraukti karą“, – sakoma Norvegijos užsienio reikalų ministrės Anniken Huitfeldt pareiškime.

„Kaip kaimyninės šalys abi esame suinteresuotos, kad diplomatiniai santykiai ir ryšių kanalai veiktų, taip pat ir sunkiais laikais“, – pridūrė ministrė.

Atskirai Norvegijos užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai sakė, kad Norvegija dar negavo oficialaus pranešimo iš Maskvos šiuo klausimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.