Šiaurės Korėja „reagavo“ į JT kreipimąsi dėl pabėgusio JAV kario

Šiaurės Korėja „reagavo“ į Jungtinių Tautų vadavietės pastangas kalbėtis apie amerikiečių karį Travisą Kingą, kuris praėjusį mėnesį perbėgo sieną į Šiaurės Korėją ir, kaip manoma, yra Pchenjano pareigūnų sulaikytas, ketvirtadienį pranešė vadavietė.

Kim Jong Unas.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Kim Jong Unas.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 3, 2023, 3:28 PM

JAV vadovaujamos tarptautinės pajėgos, prižiūrinčios Korėjos karo paliaubas, pranešime nurodė, kad Pchenjano kariškiai „atsakė Jungtinių Tautų vadavietei dėl eilinio Kingo“.

„Kad netrukdytume savo pačių pastangoms jį pargabenti namo, šiuo metu smulkiau apie tai nekalbėsime“, – pridūrė ji.

Naujausias pranešimas paskelbtas praėjus daugiau nei savaitei po to, kai JT vadavietė pareiškė pradėjusi pokalbį su Šiaurės Korėja dėl kario.

Po išgertuvių ir muštynių bare, incidento su policija ir apsilankymo Pietų Korėjos kalėjime praėjusį mėnesį antros klasės eilinis T. Kingas buvo vežamas į oro uostą, iš kur turėjo būti išskraidintas namo į Teksasą.

Tačiau užuot vykęs į Fort Blisą, kur turėjo būti nagrinėjama jo drausmės byla, T. Kingas paspruko, prisijungė prie ekskursijos po demilitarizuotąją zoną ir kirto sieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.