Britų vyriausybė smarkiai didins baudas neteisėtus migrantus įdarbinančioms įmonėms

Su neteisėta migracija kovojanti Didžiosios Britanijos vyriausybė svarsto didinti pinigines baudas įmonėms ir nuomininkams, kurie įdarbina ar apgyvendina neteisėtus migrantus. Nelegalus darbas ir nelegali būsto nuoma yra svarbūs traukos veiksniai žmonėms, kurie dažniausiai mažomis valtelėmis kerta Lamanšo sąsiaurį, pirmadienį pareiškė Vidaus reikalų ministerija Londone.

Londonas.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Londonas.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-08-07 15:42, atnaujinta 2023-08-07 15:43

Ministerijos atstovas Robertas Jenrickas pažymėjo, kad „sąžinės neturintys“ įmonių vadovai, kurie leidžia nelegaliai dirbti migrantams, skatina žmonių kontrabandininkų verslą. Remiantis planais, baudos įmonėms didės nuo 15 00 iki 45 000 svarų (52 000) eurų už kiekvieną nelegaliai įdarbintą darbuotoją. Baudos nuomotojams augs dešimt kartų – nuo 1 000 svarų iki 10 000 svarų už kiekvieną nuomininką.

Britų konservatorių vyriausybė drastiškais įstatymais nori atgrasyti migrantus. Kas neteisėtai atvyks į šalį, bus nedelsiant sulaikytas ir kiek įmanoma greitai išsiųstas. Toks asmuo nebegalės Didžiojoje Britanijoje prašytis prieglobsčio – neatsižvelgiant į asmenines aplinkybes.

Į JK neteisėtai atvykusių žmonių skaičius pernai išaugo iki 45 000, nors dešiniosios jėgos teigė, kad po „Brexito“ migracija trauksis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.