Prie Italijos krantų apvirtus migrantų laivui žuvo 41 žmogus

Viduržemio jūroje apvirtus migrantų laivui žuvo mažiausiai 41 žmogus, trečiadienį pranešė Italijos naujienų agentūra ANSA, remdamasi išgyvenusiaisiais.

Migrantų valtis netoli Italijos krantų.<br>dpa/Scanpix asociatyvi nuotr.
Migrantų valtis netoli Italijos krantų.<br>dpa/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 9, 2023, 3:24 PM

Kaip teigiama, laivas išplaukė iš Tuniso Sfakso miesto ir judėjo link Italijos. Jis apvirto, kai prie Italijai priklausančios Lampedūzos salos krantų į jį rėžėsi didžiulė banga. Metaliniame laive iš viso galėjo būti 45 žmonės, įskaitant tris vaikus.

Maltos krovininis laivas išgelbėjo tris vyrus ir vieną moterį. Italijos pakrančių apsaugos tarnyba juos nugabeno į Lampedūzą.

Pasak išgyvenusiųjų, žuvo 41 žmogus. Nepaisant to, aukų palaikai kol kas nerasti, skelbė ANSA. Tai būtų galima paaiškinti tuo, kad išgyvenę asmenys buvo išgelbėti toli nuo nelaimės vietos. Išgyvenusieji taip pat nurodė, kad laive buvo tik 15 gelbėjimosi liemenių.

Vidaus reikalų ministerijos Romoje duomenimis, nuo šių metų pradžios Italijos krantus jau pasiekė daugiau kaip 93 600 migrantų. Tai daugiau nei dvigubai didesnis skaičius, lyginant su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.