V. Putinas vėl užsipuolė Vakarus

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas per saugumo konferenciją Maskvoje dar kartą užsipuolė Vakarus. Konfliktai daugelyje pasaulio regionų kilo tik dėl „Vakarų geopolitinių nuotykių ir egoistinio, neokolonijinio elgesio“, pareiškė jis antradienį vaizdo ryšiu kalbėdamas XI-ojoje Maskvos tarptautinio saugumo konferencijoje. Renginyje pirmiausiai dalyvauja kariškiai, anot Rusijos valstybinės žiniasklaidos – daugiau kaip 800 atstovų iš 76 šalių, įskaitant naująjį Kinijos gynybos ministrą Li Shangfu.

V. Putinas.<br>EPA-ELTA nuotr.
V. Putinas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 15, 2023, 4:14 PM

Pasak V. Putino, yra anoniminių kurstytojų, kurie nuteikinėja tautas vieną prieš kitą ir verčia valstybes vasališkai paklusti, kad „neokolonijinės sistemos rėmuose negailestingai eksploatuotų jų resursus“. Prieš daugiau kaip 17 mėnesių karą Ukrainoje pradėjęs V. Putinas jau seniai kaltina Vakarus sąmokslu prieš viską, kas yra rusiška.

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu sakė, kad jo šalis nori stiprinti bendradarbiavimą su tokiomis Azijos valstybėmis, kaip Indija, Vietnamas, Mianmaras, Mongolija, Laosas, Indonezija ir Bangladešas.

Kinijos gynybos ministras Li Shangfu konferencijoje pabrėžė, kad jo šalis yra užmezgusi karinį bendradarbiavimą su daugiau kaip 150 šalių ir nori jį toliau stiprinti.

Remiantis jo kalbos rusiška stenograma, Pekinas nori didinti karinių santykių su Europos valstybėmis ir ES lygį ir stiprinti tradicinę draugystę su Lotynų Amerikos, Karibų jūros ir Pietų Ramiojo vandenyno valstybėmis. Li Shangfu, kuris ministro pareigas pradėjo eiti 2023 m. kovą, kelias dienas lankysis Rusijoje ir Baltarusijoje, kur susitiks su abiejų šalių karine vadovybe.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.