JAV įvedė sankcijas subjektams, susijusiems su ginklų tiekimo susitarimais tarp Rusijos ir Šiaurės Korėjos

JAV trečiadienį įvedė sankcijas trims subjektams, kaltinamiems siekus sudaryti sąlygas ginklų tiekimo susitarimams tarp Šiaurės Korėjos ir Rusijos.

S. Šoigu ir Kim Jong Unas.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
S. Šoigu ir Kim Jong Unas.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-08-17 10:47

JAV iždo departamento pranešime sakoma, kad Rusija savo kare prieš Ukrainą toliau eikvoja savo amunicijos atsargas ir netenka sunkiosios technikos, o tai verčia ją atsigręžti į savo nedidelį sąjungininkų ratą, kuriam, be kita ko, priklauso Šiaurės Korėja. Departamentas nurodė sankcionavęs „tris subjektus, susijusius su sankcijų vengimo tinklu, bandančiu remti ginklų tiekimo susitarimus tarp Rusijos ir Korėjos Liaudies Demokratinės Respublikos“.

„Šie veiksmai yra dalis tęstinės JAV strategijos identifikuoti, atskleisti ir sutrikdyti trečiųjų šalių, siekiančių paremti Rusijos brutalų karą prieš Ukrainą, veiksmus“, – priduriama pranešime.

Kaip teigiama, į sankcijų sąrašus buvo įtraukti subjektai „Limited Liability Company Verus“, „Defense Engineering Limited Liability Partnership“ ir „Versor S.R.O.“.

„Jungtinės Valstijos toliau su šaknimis rauna neteisėtus finansų tinklus, kurie siekia nukreipti Šiaurės Korėjos paramą Rusijos karo mašinai, – pranešime cituojamas iždo sekretoriaus pavaduotojas terorizmo ir finansinės žvalgybos klausimams Brianas Nelsonas. – Mes kartu su savo sąjungininkais ir partneriais išliekame įsipareigoję atskleisti ir trikdyti Putino brutaliam karui Ukrainoje svarbią prekybą ginklais.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.