Ukrainos prezidentas lankosi Švedijoje

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis šeštadienį lankosi Švedijoje, kur susitinka su vyriausybės atstovais, politinėmis partijomis ir karališkąja šeima, informuoja naujienų agentūra AFP.

V. Zelenskis.<br>EPA-ELTA nuotr.
V. Zelenskis.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 19, 2023, 12:22 PM

Vizitas vyksta jau daugiau nei pusantrų metų besitęsiant Rusijos įsiveržimui į Ukrainą ir Švedijai siekiant narystės NATO.

Socialinėje žiniasklaidoje V. Zelenskis paskelbė atvykęs į Švediją kartu su žmona Olena. Su Švedijos atstovais jis aptars dvišalę partnerystę, bendradarbiavimą gynybos srityje, integraciją į ES ir euroatlantinę saugumo situaciją.

Prezidentas taip pat padėkojo švedams už jų paramą Ukrainai.

Netrukus po Rusijos plataus masto įsiveržimo į Ukrainą pradžios 2022 m., Švedija pakeitė savo ginklų netiekimo politiką kariaujančioms valstybėms ir sutiko perduoti Ukrainai tūkstančius prieštankinių ginklų AT4.

Šių metų liepos mėnesį Turkija nustojo prieštarauti Švedijos narystei NATO ir pritarė šalies prisijungimui prie Aljanso.

Rusija skundžiasi, kad Švedijos priėmimas į NATO neva keltų grėsmę Rusijos saugumui. Todėl Maskva grasina imtis atsakomųjų veiksmų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?