Nyderlandai į atsilaisvinusį ES komisaro postą siūlo savo užsienio reikalų ministrą

Nyderlandų užsienio reikalų ministras Wopkė Hoekstra turėtų tapti eurokomisaru, pakeisdamas savo tautietį Fransą Timmermansą. Šalies vyriausybė penktadienį oficialiai pasiūlė 47-erių politiko kandidatūrą. Vyriausybė viliasi, kad W. Hoekstra perims klimato komisaro portfelį, kuris priklausė F. Timmermansui. Tačiau tai dar nėra nuspręsta. W. Hoekstros kandidatūrai dar turi pritrati Europos Komisija.

 Nyderlandų užsienio reikalų ministras Wopkė Hoekstra.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Nyderlandų užsienio reikalų ministras Wopkė Hoekstra.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 25, 2023, 10:45 PM

W. Hoekstra nuo 2022 m. buvo užsienio reikalų ministras ir vicepremjeras, o prieš tai – finansų ministras. Kas jį pakeis diplomatijos vadovo poste, kol kas neaišku.

Nyderlandų postas Europos Komisijoje atsilaisvino po F. Timmermanso pasitraukimo. Jis nusprendė į lapkritį vyksiančius pirmalaikius Nyderlandų parlamento rinkimus vesti Darbo partijos (PvdA) ir Žaliųjų kairiųjų („GroenLinks“) bloką. Socialdemokratas iki šiol buvo klimato komisaras, o taip pat Komisijos vicepirmininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.