V. Zelenskis: Rusijos demilitarizacijos Kryme galima pasiekti politinėmis priemonėmis

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis mano, kad Ukraina turės galimybę politinėmis priemonėmis pasiekti Rusijos demilitarizacijos Kryme.

V. Zelenskis.<br>EPA-ELTA nuotr.
V. Zelenskis.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-08-28 08:25, atnaujinta 2023-08-28 08:26

„Manau, kad Rusijos demilitarizacijos Ukrainos Krymo teritorijoje galima pasiekti politinėmis priemonėmis. Esu įsitikinęs, kad taip būtų geriau. Aš taip manau. Visų pirma, patikėkite manimi, man rūpi tie, kurie tai darys“, – sakė V. Zelenskis per interviu su Natalija Mosičiuk, pranešė „Ukrinform“.

Jo žodžiais, karas visada susijęs su nuostoliais, reikia galvoti, kaip padaryti, kad jie būtų kuo mažesni. V. Zelenskio teigimu, šiuo metu daugelis šalių teikia paramą Ukrainai. Tačiau jei Ukrainos vadovybė priimtų sprendimą kelti grėsmę Rusijos teritoriniam vientisumui, šios šalys tam nepritartų.

„Jei aš, tarkime, nuspręsčiau pasiųsti mūsų kariuomenę į Rusijos teritoriją, turiu aiškiai suprasti, kad šios šalys manęs neparems“, – pabrėžė Ukrainos prezidentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.