JK užsienio reikalų sekretorius trečiadienį lankysis Kinijoje

Jungtinės Karalystės (JK) užsienio reikalų sekretorius Jamesas Cleverly šią savaitę lankysis Kinijoje. Tai antradienį pranešė Užsienio reikalų ministerija Pekine.

J. Cleverly.<br>EPA-ELTA nuotr.
J. Cleverly.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 29, 2023, 10:22 AM

Anot pranešimo, J. Cleverly šalyje viešės rugpjūčio 30 d. Jo vizito metu „abi pusės nuodugniai pasikalbės apie Kinijos ir JK santykius ir apie aktualius tarptautinius ir regioninius klausimus“, reguliarioje spaudos konferencijoje pareiškė ministerijos atstovas Wang Wenbinas. „Tikimasi, kad JK pusė bendradarbiaus su Kinija ir palaikys abipusės pagarbos dvasią, vykdys nuodugnius mainus, stiprins supratimą ir skatins stabilų Kinijos ir JK santykių vystymąsi“, – pridūrė atstovas.

J. Cleverly į Kiniją turėjo vykti liepą, tačiau jo kelionė buvo atidėta dėl mįslingo dabar jau buvusio Kinijos užsienio reikalų ministro Qin Gango dingimo.

JK ir Kinijos santykiai yra apkartę dėl tam tikrų klausimų, įskaitant žmogaus teises, technologijas ir susidorojimą, kurį Pekinas vykdo buvusioje britų kolonijoje Honkonge. JK valdančiosios Konservatorių partijos gretose yra pasigirdę raginimų griežtinti Londono poziciją Kinijos atžvilgiu.

Tačiau J. Cleverly savo ruožtu yra paraginęs Vakaruose laikytis pragmatiško, konstruktyvaus ir vieningo požiūrio į didėjančią Kinijos įtaką. JK užsienio reikalų sekretorius yra pripažinęs, kad esama būtinybės bendradarbiauti su Pekinu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.