Per bombų sprogimus Pietų Tailande žuvo du žmonės

Per virtinę sprogdinimų sukilėlių siaubiamuose Tailando pietuose žuvo du žmonės, dar keturi buvo sužeisti, antradienį naujienų agentūrai AFP sakė aukštas vietos pareigūnas.

Sprogimas Tailande.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Sprogimas Tailande.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 29, 2023, 11:24 AM

Sprogimai nugriaudėjo Jarango rajone Patanio provincijoje pirmadienio vakarą, kai rajone patruliavo saugumo pajėgos. Konfliktas piečiausiose karalystės provincijose trunka du dešimtmečius, daugiausia musulmonų gyvenamame regione kovotojai siekia didesnės autonomijos ir nuolat rengia atakas.

Vietos žiniasklaida pranešė, kad pirmasis sprogimas buvo nukreiptas į policijos automobilį, o po jo sekė keli kiti, pažeidę elektros stulpus. Patanio gubernatorius Pateemoh‘as Sadeeyamu sakė, kad dėl išpuolių vyksta tyrimas. Filmuota medžiaga socialiniuose tinkluose rodo liepsnas šalia sprogimo vietų, girdėti šūviai.

Vietos ekspertų duomenimis, per sukilimą nuo 2004 m. žuvo daugiau nei 7 tūkst. žmonių, 13 500 buvo sužeisti. Pietinis regionas kultūriškai skiriasi nuo budistų vyraujamo Tailando, daugiau nei prieš šimtmetį perėmusio su Malaizija besiribojančią teritoriją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.