Lenkija neigia, kad jos sraigtasparnis pažeidė Baltarusijos oro erdvę

Ketvirtadienį Baltarusijos gynybos ministerija pareiškė, kad Lenkijos sraigtasparnis du kartus pažeidė Baltarusijos oro erdvę. Esą pirmasis pažeidimas buvo užfiksuotas ketvirtadienį apie 15 val. 20 min. vietos laiku, o antrasis – apie 16 val. 22 min. Pirmuoju atveju Lenkijos sraigtasparnis neva buvo įskridęs 1,5 kilometro į Baltarusijos oro erdvės gilumą, antruoju – 300 metrų.

Sraigtasparnis.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Sraigtasparnis.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 29, 2023, 12:21 PM, atnaujinta Sep 29, 2023, 12:22 PM

Lenkijos ginkluotųjų pajėgų rūšių operatyvinė vadovybė į šiuos pareiškimus atsakė socialiniuose tinkluose.

„Informuojame, jog Baltarusijos atstovų tvirtinimai, kad esą Lenkijos sraigtasparnio pažeidė sieną, neatitinka tikrovės. Tai patvirtina skrydžių kontrolės ir radiolokacinių stočių įrašai – tokio incidento nebuvo“, – pabrėžė Lenkijos kariškiai.

„Baltarusijos režimo žiniasklaidos pateikiamus pranešimus visada reikia vertinti atsargiai ir apdairiai, nes jie daug kartų buvo provokacijos elementas ir dezinformavo visuomenę“, – konstatavo jie.

Panašių pranešimų Baltarusija paskelbė ir rugsėjo pradžioje. Tada Minskas teigė, kad Lenkijos sraigtasparnis Mi-24 pažeidė Baltarusijos oro erdvę Gardino srityje ir įskriejo apie 1200 metrų į jos oro erdvės gilumą. Užsienio naujienų agentūros, tarp jų – „Reuters“ ir AFP, pranešė apie tai, remdamosi Baltarusijos valstybiniu pasienio komitetu. Lenkijos pareigūnai paneigė ir tą informaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.