Raudonasis Kryžius paragino Baltarusijos skyrių atleisti vadovą dėl ukrainiečių vaikų deportacijos

Tarptautinis Raudonasis Kryžius ragina atstatydinti Baltarusijos skyriaus vadovą Dmitrijų Ševcovą, kuris anksčiau gyrėsi aktyviai dalyvavęs deportuojant vaikus iš Rusijos kariuomenės laikinai okupuotų Ukrainos teritorijų.

Raudonasis Kryžius paragino Baltarusijos skyrių atleisti vadovą dėl ukrainiečių vaikų deportacijos.<br>EPA-ELTA nuotr.
Raudonasis Kryžius paragino Baltarusijos skyrių atleisti vadovą dėl ukrainiečių vaikų deportacijos.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 4, 2023, 4:13 PM, atnaujinta Oct 4, 2023, 4:16 PM

Tai trečiadienį pranešė portalas „rbc.ua“, remdamasis leidiniu „The Independent“.

Tarptautinės Raudonojo Kryžiaus ir Raudonojo Pusmėnulio draugijų federacijos valdyba spalio 4 d. pareiškė davusi Baltarusijos skyriui laiko iki lapkričio 30 d. funkcionieriui atleisti.

Jei tai nebus padaryta, Raudonasis Kryžius rekomenduos visoms organizacijoms-narėms nutraukti partnerystės santykius su Baltarusijos skyriumi ir jo finansavimą.

Kaip parodė Federacijos atliktas vidaus tyrimas, D. Ševcovui „tenka visą atsakomybė pagal kaltinimus“ dėl vaikų deportacijos iš Ukrainos.

Taip pat nustatyta, kad atsakomybė už vaikų perkėlimą iš Rusijos okupuotų Ukrainos teritorijų tenka dar vienai organizacijai (ji neįvardyta), o Baltarusijos Raudonasis Kryžius veikė tik Baltarusijos teritorijoje.

Portalas primena, kad nuo pat plataus masto invazijos į Ukrainą pradžios Rusija masiškai deportuoja ukrainiečių vaikus iš okupuotų teritorijų. Jie vežami į Krymą, Rusijos Federaciją ar Baltarusiją neva „sveikatingumo tikslais“ arba poilsiauti stovyklose. Liepą Baltarusijos Raudonojo Kryžiaus vadovas D. Ševcovas prisipažino, kad „dalyvavo, dalyvauja ir aktyviai dalyvaus“ išvežant vaikus iš Ukrainos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.