Prie Minsko susprogdintas geležinkelis

Ketvirtadienį vėlai vakare netoli Baltarusijos sostinės Minsko nugriaudėjo galingas sprogimas. Nežinomi žmonės susprogdino geležinkelį Ozeriščės stotyje.

Prie Minsko susprogdintas geležinkelis.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Prie Minsko susprogdintas geležinkelis.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 6, 2023, 8:47 PM

Tai penktadienį pranešė portalas „rbc.ua“, remdamasis stebėjimo grupe „Belaruski Gajun“.

Sprogimas nugriaudėjo apie 23 val. 20 min. Kolodiaščiuose prie Minsko. Jo garsas buvo girdėti net mikrorajonuose, esančiuose už 8 kilometrų nuo gyvenvietės.

„Rytą pareigūnai pradėjo apklausti vietos gyventojus ir jiems pranešė, kad „Ozeriščės stotyje įvykdytas teroro aktas, susprogdintas geležinkelis“, – rašo „Belaruski Gajun“.

Be kita ko, informaciją apie sprogimą patvirtino Baltarusijos geležinkelininkų atstovai. Preliminariais duomenimis, buvo susprogdinti privažiavimo keliai.

Kanalo „MotolkoPomošči“ duomenimis, rytą buvo paskelbta kelių vyrų, kurie gali būti susiję su sprogimu, paieška visoje šalyje.

„Tai gali reikšti, kad sprogimas – bėgių partizanų diversija“, – priduria „Belaruski Gajun“.

Nuo pirmųjų plataus masto invazijos dienų Baltarusija padeda Rusijai kare prieš Ukrainą. 2022 metų vasarį iš Baltarusijos teritorijos į Ukrainą veržėsi Rusijos technika ir kariuomenė. Tada okupantai užėmė dalį Kyjivo, Černihivo ir Sumų sričių. Vėliau ukrainiečių kariai išvadavo šią teritoriją.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.