JAV vėl nusiuntė lėktuvnešį į Pietų Korėją

Vykdydamos savo pažadus dėl glaudesnio karinio bendradarbiavimo, Jungtinės Valstijos antrą kartą nuo metų pradžios nusiuntė į Pietų Korėją lėktuvnešį. „USS Ronald Reagan“ su dviem raketiniais kreiseriais ketvirtadienį pasiekė Busano uostą šalies pietryčiuose, pranešė JAV karinio laivyno Septintosios flotilės vadavietė,

JAV lėktuvnešis „USS Ronald Reagan“.<br>AP/Scanpix nuotr.
JAV lėktuvnešis „USS Ronald Reagan“.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-10-12 20:35

Pasak Pietų Korėjos gynybos ministerijos, lėktuvnešio apsilankymas uoste yra dalis dvišalio susitarimo, kuriuo siekiama padidinti JAV strateginių ginklų sistemų Korėjos pusiasalyje „reguliarų matomumą“. Balandžio mėnesio susitarimas yra reakcija į Pchenjano pastangas plėtoti savo branduolinio ginklo programą.

Lėktuvnešis liks iki pirmadienio. Jis paprastai yra dislokuotas Jokosukoje Japonijoje.

Pietų Korėja ir JAV reguliariai rengia bendras karines pratybas. „USS Ronald Reagan“ pirmadienį ir antradienį kartu su Pietų Korėjos ir Japonijos karinio laivyno laivais dalyvavo trišalėse jūrinėse pratybose tarptautiniuose vandenyse prie Korėjos pusiasalio pietinės pakrantės. Jau kovą Pietų Korėjoje lankėsi lėktuvnešis „USS Nimitz“. Birželį JAV nusiuntė branduolinį povandeninį laivą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.