Rusija: tris kartus teistas karo Ukrainoje „didvyris“ vedė vaikams „narsumo pamoką“

Rusijoje nusikaltėliai recidyvistai naudojami kaip moraliniai autoritetai auklėjant vaikus. Šį teiginį iliustruoja atvejis Surguto mieste, rašo UNIAN. Kaip praneša leidinys „Tiumenė – turtingas regionas“, į vadinamąją „narsumo pamoką“ vienoje iš Surguto mokyklų buvo pakviestas „specialiosios karinės operacijos veteranas“. Bet ne šiaip koks, o tris kartus už vagystes teistas recidyvistas.

 Rusija.<br> EPA/ELTA nuotr.
 Rusija.<br> EPA/ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 17, 2023, 2:48 PM

„Mokytojai Surgute pakvietė buvusį kalinį papasakoti apie karą antrokams. Iki karo vyras vogė iš automobilių akumuliatorius, už ką ir pateko į kalėjimą. Surasti geresnio pavyzdžio vaikams nepavyko“, – ironizuoja leidinys.

Rusijoje dedamos didelės pastangos militarizuoti vaikus ir ruošti juos patrankų mėsos vaidmeniui. Ekspertų nuomone, tai rodo, kad Rusija ruošiasi ilgai truksiančiam karui.

Kaip rašė UNIAN, Rusijos Krasnodaro krašto Labinsko mieste vietos valdžia neseniai surengė „patriotinį žaidimą“ darželinukams. Vaikai buvo aprengti maskuojamaisiais drabužiais ir susodinti į apkasus. Tiesa, savo konfigūracija „apkasai“ buvo kur kas panašesni į kapus nei į fortifikacinius įtvirtinimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.