S. Lavrovas kritikuoja „pavojingą“ JAV politiką Šiaurės Korėjos atžvilgiu

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas, ketvirtadienį lankydamasis Pchenjane, pavadino JAV politiką Šiaurės Korėjos atžvilgiu „pavojinga“ ir pabrėžė, kad Maskvos ir branduolinių ginklų turinčios Šiaurės Korėjos santykiai yra „naujo, strateginio lygio“.

S. Lavrovas.<br>EPA-ELTA nuotr.
S. Lavrovas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 19, 2023, 11:48 AM

S. Lavrovas šiuo metu lankosi Šiaurės Korėjoje ir deda pagrindus būsimam Rusijos prezidento Vladimiro Putino vizitui.

„Kaip ir mūsų draugai Šiaurės Korėjoje, esame rimtai susirūpinę dėl Jungtinių Valstijų, Japonijos ir Pietų Korėjos karinio aktyvumo regione suintensyvėjimo ir dėl Vašingtono politikos... mes nepritariame šiai nekonstruktyviai ir pavojingai linijai“, – sakė S. Lavrovas žurnalistams, o jį citavo Rusijos naujienų agentūros.

Tai pasakęs jis pridūrė, kad JAV regione ėmė dislokuoti „strateginę infrastruktūrą, įskaitant branduolinius elementus“, tačiau nepateikė išsamesnių detalių.

Pchenjanui šiemet atlikus rekordinę ginklų bandymų seriją, Seulas ėmėsi stiprinti savo saugumo santykius su tradicinėmis sąjungininkėmis JAV, kartu sudarydamas trišalį gynybos susitarimą, į kurį taip pat įtraukta Japonija.

Seulas ir Vašingtonas surengė bendras karines pratybas, kuriose dalyvavo pažangūs „stealth“ naukintuvai ir JAV strateginės priemonės, o liepos mėnesį, pirmą kartą per kelis dešimtmečius, į Pietų Korėjos uostą atplaukė amerikiečių branduolinis povandeninis laivas.

Bombonešis B-52, galintis nešti branduolinį krovinį, šiuo metu stovi Čiongdžu oro uoste, esančiame maždaug už 100 km į pietus nuo Seulo – tai pirmas kartas, kai bombonešis nusileido šalyje mažiausiai nuo 2000 metų.

Vietos žiniasklaida šią savaitę pranešė, kad bombonešis sekmadienį dalyvaus bendrose JAV, Pietų Korėjos ir Japonijos oro pratybose netoli Korėjos pusiasalio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.