S. Lavrovas vyksta į Iraną

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas, Maskvos duomenimis, pirmadienį vyks pokalbių į Iraną. Susitikime Teherane be S. Lavrovo iraniečio kolegos Husseino Amirabdollahiano dalyvaus ir Turkijos, Sakartvelo, Armėnijos bei Azerbaidžano diplomatijos vadovai. Apie tai pranešė Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova, kuria remiasi agentūra „Interfax“.

S. Lavrovas.<br>AP/Scanpix nuotr.
S. Lavrovas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 22, 2023, 4:42 PM

Susitikime, be kita ko, bus kalbama apie neseniai paaštrėjusį konfliktą tarp buvusių sovietinių respublikų Armėnijos ir Azerbaidžano dėl Kalnų Karabacho.

Susitikimą patvirtino ir valstybinė Irano naujienų agentūra „Irna“. Jame esą bus tariamasi ir dėl regioninio bendradarbiavimo plėtros.

Užsienis griežtai kritikuoja Rusijos ir Irano bendradarbiavimą ekonominėje ir karinėje srityse. Islamo Respublika, Vakarų duomenimis, remia Maskvą vadinamaisiais dronais kamikadzėmis kare prieš Ukrainą. Teheranas tai neigia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.