Australijos premjeras lankosi JAV su valstybiniu vizitu

Australijos premjeras Anthony Albanese antradienį atvyko į Baltuosius rūmus su valstybiniu vizitu.

Australijos premjeras A. Albanese'is lankosi JAV su valstybiniu vizitu.<br>EPA-ELTA nuotr.
Australijos premjeras A. Albanese'is lankosi JAV su valstybiniu vizitu.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-10-25 08:39

Kaip pranešama, A. Albanese savo viešnagės metu susitiks su JAV prezidentu Joe Bidenu ir su juo, be kita ko, pasikalbės apie Kiniją, Ukrainą ir konfliktą tarp Izraelio ir „Hamas“.

Anot JAV Nacionalinės saugumo tarybos atstovo Johno Kirby, per vizitą taip pat bus paskelbta apie susitarimus dėl bendradarbiavimo technologijų, švarios energijos ir mineralų srityse.

Be to, abu lyderiai aptars saugumo paktą AUKUS, kuriame be JAV ir Australijos taip pat dalyvauja Jungtinė Karalystė (JK).

Pompastikos nestokojantis A. Albanese vizitas rengiamas Vašingtonui siekiant sustiprinti ryšius su savo ilgamete sąjungininke Australija, o tai yra platesnės strategijos pasipriešinti Kinijos įtakai Azijos ir Ramiojo vandenyno regione dalis. Australijos ministras pirmininkas prieš išvykdamas sakė, kad tai bus „svarbus vizitas“.

Oficialus valstybinis vizitas prasidės trečiadienį. A. Albanese iš pradžių surengs derybas su J. Bidenu, kurios vyks Ovaliajame kabinete, o tuomet Rožių sode lauks bendra lyderių spaudos konferencija. Vėliau A. Albanese bus pagerbtas valstybine vakariene Baltųjų rūmų pietinėje pievelėje.

J. Bidenas pakvietė A. Albanese atvykti po to, kai JAV prezidentas gegužę paskutinę minutę buvo priverstas atšaukti planuotą vizitą į Australiją, kad galėtų siekti susitarimo, skirto padėti išvengti katastrofiško JAV defolto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.