Bulgarija išvarė Rusijos valstybinės žiniasklaidos žurnalistą

Trečiadienį Sofija išsiuntė iš Bulgarijos Rusijos vyriausybinio laikraščio „Rossijskaja gazeta“ korespondentą. Prieš kelias savaites iš šalies buvo išprašytas Rusijos stačiatikių bažnyčios vadovas. Nustatyta, kad Rusijos žurnalistas Aleksandras Gacakas vykdė „veiklą, keliančią grėsmę Bulgarijos nacionaliniam saugumui“, sakoma Valstybinės nacionalinio saugumo agentūros (SANS) pranešime.

 Prorusiškas protestas Bulgarijoje.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Prorusiškas protestas Bulgarijoje.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 1, 2023, 3:48 PM, atnaujinta Nov 1, 2023, 3:49 PM

Panaikinta jo teisės gyventi šalyje, rugsėjį priimtas įsakymas išsiųsti jį iš šalies. „Agentūros veiksmais siekiama apsaugoti nacionalinį saugumą, o ne varžyti žodžio ir saviraiškos laisvę“, – priduriama pranešime.

Rugsėjį Bulgarija išvarė Rusijos stačiatikių bažnyčios Sofijoje vadovą ir du Baltarusijos dvasininkus, apkaltinusi juos kišimusi į šalies vidaus reikalus.

Europos Sąjungos ir NATO narė Bulgarija yra slavų ir stačiatikių šalis, su Rusija ją sieja itin glaudūs istoriniai ir kultūriniai ryšiai. Tačiau santykiai tapo įtempti, kai Rusija pradėjo karą prieš Ukrainą. Sofija pasmerkė invaziją ir pernai išprašė 70 Rusijos diplomatų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.