Baltarusija išsikvietė Lenkijos diplomatą

Baltarusija penktadienį pareiškė, kad išsikvietė Lenkijos diplomatą – anot Minsko, toks žingsnis buvo žengtas oro erdvėje užfiksavus Baltarusijos sienos pažeidimą. Baltarusijos ir Lenkijos santykiai yra atšalę. Pastaraisiais mėnesiais abi šalys reguliariai apsikeičia kaltinimais dėl viena kitos sienų pažeidimų oro erdvėje.

Lenkijos vėliava.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Lenkijos vėliava.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 4, 2023, 10:37 AM

„Lenkijos Respublikos laikinasis reikalų patikėtinis Baltarusijos Respublikoje Marcinas Wojciechowskis buvo iškviestas į užsienio reikalų ministeriją“, – sakoma Baltarusijos užsienio reikalų ministerijos pranešime. Jame tvirtinama, kad Lenkijos diplomatui buvo pareikštas „griežtas protestas, susijęs su dar vienu valstybės sienos pažeidimu lapkričio 2 d.“

Ministerija pridūrė, jog buvo pareikalauta „nuodugniai ištirti šį incidentą ir imtis veiksmingų priemonių“, kad panašūs atvejai ateityje nesikartotų.

Baltarusijos gynybos pareigūnas Valerijus Revenko socialiniuose tinkluose nurodė, kad ketvirtadienį lenkų „lengvasis lėktuvas“ esą „kelis kartus“ kirto Baltarusijos sieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.