Lenkijos pasienyje su Baltarusija sužalotas neteisėtas migrantas

Sekmadienį nevyriausybinė organizacija pranešė, kad Lenkijos karys šovė ir sužalojo 23 metų amžiaus neteisėtą migrantą iš Sirijos, bandžiusį patekti iš Baltarusijos į Lenkiją, informuoja AFP.

Lenkijoje sustabdytas migrantų pilnas autobusiukas.<br>Lenkijos pasieniečių/strazgraniczna.pl nuotr.
Lenkijoje sustabdytas migrantų pilnas autobusiukas.<br>Lenkijos pasieniečių/strazgraniczna.pl nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-11-05 22:16

Lenkijos prokurorai pradėjo šio įvykio tyrimą. Tuo metu apie incidentą pakomentavo Aleksandra Chrzanowska, „Teisinės intervencijos asociacijos“ (lenk. „Stowarzyszenia Interwencji Prawnej“) ir grupės „Siena“ („Granica“) narė. Ji pasakojo AFP žurnalistams, kad migrantų grupė ėjo mišku, kai iš nugaros pasigirdo šūksniai ir nuaidėjo šūvis, o vienas migrantas buvo sužalotas į nugarą.

Anot jos, jaunas siras, kuriam atlikta operacija, siekė Lenkijoje gauti „tarptautinę apsaugą“.

Prokuroras Radoslawas Wiszenko naujienų agentūrai PAP sakė, kad karo policija pradėjo tyrimą. Jo žiniomis, įvyko nelaimingas atsitikimas – karys netyčia iššovė, kai suklupo.

2022 m. Lenkija pasienyje su Baltarusija pastatė metalinę tvorą ir dislokavo kariuomenės bei policijos pajėgas, kad neleistų neteisėtiems migrantams patekti į šalį. Pasieniečiai, kuriems talkina kariuomenė, dažnai taiko neteisėtų migrantų atstūmimus (angl. pushbacks), kad grąžintų užsieniečius atgal į Baltarusiją. Tačiau tokią praktiką kritikuoja žmogaus teises ginančios organizacijos.

Nevyriausybinės organizacijos „Teisinės intervencijos asociacija“ teigimu, mažiausiai 50 užsieniečių mirė Lenkijos-Baltarusijos pasienyje nuo migrantų krizės pradžios 2021 m., o dar 200 neteisėtų migrantų likimas nežinomas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.