Ukrainos išdavikas, padėjęs Rusijai surengti mirtiną smūgį į Charkovą, nuteistas kalėti iki gyvos galvos

Rusijos žvalgybos agentas, padėjęs Rusijos invazijos pajėgoms paleisti raketas į Charkovo regiono administracijos pastatą ir kitus miesto objektus, nuteistas kalėti iki gyvos galvos, pranešė Generalinė prokuratūra.

Karas Ukrainoje. Charkovo administracinis pastatas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Karas Ukrainoje. Charkovo administracinis pastatas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 13, 2023, 2:36 PM

Teismas pripažino, kad iš Charkovo kilęs vyras kaltas dėl išdavystės, platinęs informaciją, pateisinančią Rusijos ginkluotą agresiją prieš Ukrainą, neteisėtai disponavęs šaunamaisiais ginklais. Teismas nuteisė jį kalėti iki gyvos galvos ir nurodė konfiskuoti visą jo turtą.

Prokurorai teisme įrodė, kad nuo 2022 m. vasario iki balandžio šis asmuo rinko slaptą informaciją apie Ukrainos ginkluotąsias pajėgas ir Charkovo infrastruktūrą asmeniškai stebėdamas, kalbėdamasis su vietos gyventojais ir užrašydamas duomenis. Jis perdavė žvalgybos informaciją savo prižiūrėtojams iš Rusijos per socialinį tinklą, uždraustą Ukrainoje. Šis agentas palaikė ryšius su dviem Rusijos žvalgybai jau dirbusiomis moterimis.

2022 m. vasario 28 d. vyras vienam iš savo valdytojų nusiuntė Charkovo srities administracijos pastato koordinates. Be to, jis pateikė duomenis, kad Rusija galėtų smogti į bendrovės „Chado“ būstinę ir daugelį kitų objektų, vėliau nukentėjusių per Rusijos smūgius. Charkovo gyventojas taip pat paskelbė socialiniuose tinkluose įrašus, kuriuose neigė Rusijos ginkluotą agresiją prieš Ukrainą ir pritarė invazinių pajėgų veiksmams.

„Ukrinform“ priminė, kad 2022 m. kovo 1 d. Rusijos kariuomenė paleido dvi raketas „Kalibr“ į regiono administracijos būstinę Charkovo centre. Prokuratūros duomenimis, žuvo 31 žmogus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?