Ispanijos ir Belgijos premjerai lankysis Izraelyje, Palestinos teritorijose ir Egipte

Ispanijos ir Belgijos ministrai pirmininkai vėliau šią savaitę apsilankys Izraelyje ir Palestinos teritorijose siekdami sudaryti palankesnes sąlygas deeskaluoti karą Gazos Ruože.

Izraelis<br>Getty Images/Scanpix asociatyvi nuotr.
Izraelis<br>Getty Images/Scanpix asociatyvi nuotr.
Izraelis<br>Sipa Press / Scanpix nuotr.
Izraelis<br>Sipa Press / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 21, 2023, 10:20 PM

Pedro Sánchezo ir Alexanderio De Croo darbotvarkėje ketvirtadienį numatyti susitikimai su Izraelio prezidentu Isaacu Herzogu, ministru pirmininku Benjaminu Netanjahu ir Palestinos prezidentu Mahmoudu Abbasu, pranešė Ispanijos vyriausybė.

Penktadienį abu premjerai keliaus į Egiptą, kur susitiks su prezidentu Abdeliu Fattah al Sissi ir Arabų lygos vadovu Ahmedu Aboulu Gheitu.

Diskusijose daugiausia dėmesio bus skiriama „visų civilių gyventojų apsaugai, besąlygiškam ir neatidėliotinam įkaitų paleidimui, humanitarinės pagalbos patekimui į Gazos Ruožą ir tarptautinės humanitarinės teisės laikymuisi“, sakoma Madrido pareiškime.

Abu vadovai taip pat nori aptarti „ilgalaikio politinio sprendimo regione paieškas“, remiantis „dviejų valstybių – Izraelio ir Palestinos – taikiu ir saugiu sambūviu“.

Ispanija iki gruodžio 31 dienos pirmininkauja Europos Sąjungos Tarybai. Po Naujųjų metų pirmininkavimą ES Tarybai rotacijos tvarka šešiems mėnesiams perims Belgija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.