Administracija: Mariupolyje likę mokytojai negauna atlyginimų iš Ukrainos biudžeto

Ukrainos valdžia iš biudžeto nemoka atlyginimų okupuotame Mariupolyje likusiems ir dar iš miesto neišvykusiems mokyklų mokytojams, per spaudos konferenciją sakė Donecko srities karinės administracijos Švietimo ir mokslo departamento direktorė Tetjana Sidaševa, pranešė „Ukrinform“.

Rusijos okupuotas Mariupolis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Rusijos okupuotas Mariupolis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 22, 2023, 10:40 AM

Jos žodžiais, švietimo tinklas Mariupolyje buvo apkarpytas, liko septynios mokyklos, jos perkeltos į kitus Ukrainos miestus ir dirba nuotoliniu būdu, „bet mes nemokame atlyginimų mokytojams Mariupolyje“.

N. Sidaševa priminė, kad atitinkamą sprendimą priėmė Mariupolio meras Vadymas Boičenka, o visiems, norintiems išvykti iš okupuoto Mariupolio, kad ir kokia būtų priežastis, teikiama parama per centrą „Aš – Mariupolis“.

N. Sidaševa negalėjo atsakyti į „Ukrinform“ klausimą, kiek vidurinių mokyklų mokytojų liko okupuotame Mariupolyje.

Pranešta, kad prasidėjus mokslo metams įsibrovėliai rusai Mariupolio ugdymo įstaigose verčia moksleivius giedoti Rusijos himną ir šlovinti invazijos pajėgas, nori įtraukti juos į vaikų organizaciją „Rusijos ereliai“.

Rusijos agresija sukėlė Mariupolyje humanitarinę katastrofą, per apšaudymą buvo sugriauta beveik 90 proc. miesto. Ant kai kurių užgrobto Mariupolio mokyklų sienų įsibrovėliai pakabino Rusijos prezidento Vladimiro Putino, atnešusio karą į šį Ukrainos pajūrio miestą, citatas. Lapkričio 20 d. daugelis miesto mokyklų neturėjo centrinio šildymo. Priešai pavertė Mariupolį ir aplinkinius kaimus kariniu logistikos centru.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.