Moldovos socialistai ignoravo R. Stefančuko kalbą šalies parlamente

Moldovos komunistų ir socialistų bloko deputatai ketvirtadienį išėjo iš parlamento posėdžių salės prieš Ukrainos Aukščiausiosios Rados pirmininko Ruslano Stefančuko kalbą, o vėliau pasmerkė jį už pasisakymus „vidaus politinės padėties tema“, praneša portalas „eurointegration“.

Ruslanas Stefančukas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ruslanas Stefančukas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 30, 2023, 9:48 PM

R. Stefančukas kalbėjo Moldovos parlamento plenariniame posėdyje. Parlamento pirmininkas Igoris Grosu sveikinimo kalboje ukrainietiškai padėkojo R. Stefančukui „Moldovos piliečių vardu už Ukrainos žmonių auką dėl mūsų visų laisvės“.

Savo kalboje R. Stefančukas pabrėžė, kad Ukrainos ir Moldovos ateitis yra Europos Sąjungoje, taip pat padėkojo Kišiniovui už paramą Kyjivui Rusijos plataus masto agresijos akivaizdoje.

Prieš Ukrainos parlamento vadovo kalbą visa Moldovos socialistų partijos frakcija paliko posėdžių salę. Vėliau „Telegram“ kanale ji pareiškė, kad „kategoriškai smerkia užsienio šalių atstovų pasisakymus mūsų šalies vidaus politinės situacijos tema“.

„Partija primygtinai reikalauja, kad mūsų šalies svečiai gerbtų Moldovos nepriklausomybę, suverenitetą ir neutralumą“, – sakoma ilgame tekste, kuriame R. Stefančukas nė karto neminimas.

Moldovos parlamento narys iš valdančiosios PAS partijos Radu Marianas socialistų boikotą pavadino „gėdingu ir diskvalifikuojančiu gestu“. „Tai rodo, kad parlamentinė opozicija neturi nieko bendra su Moldovos nacionaliniais interesais“, – pareiškė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.