Rusija pratęsė „Laisvosios Europos radijo“ žurnalistės A. Kurmaševos sulaikymą

Rusijoje sulaikyta rusišką ir JAV pasą turinti žurnalistė Alsu Kurmaševa lieka areštinėje. Kazanės miesto teismas penktadienį iki vasario 5 d. pratęsė JAV finansuojamos stoties „Laisvosios Europos radijas“ bendradarbės kardomąjį kalinimą. Apie tai iš teismo salės pranešė agentūros „Reuters“ žurnalistas.

A. Kurmaševa.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
A. Kurmaševa.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 1, 2023, 12:50 PM, atnaujinta Dec 1, 2023, 12:55 PM

A. Kurmaševa kaltinama neužsiregistravusi kaip „užsienio agentė“, kai gegužę atvyko į Rusiją. Jei bus nuteista, jai gresia iki penkerių metų kalėjimo.

„Užsienio agentais“ Rusijoje vadinami asmenys, kurie, tenykščių institucijų teigimu, gauna finansinę paramą iš užsienio ir yra politiškai aktyvūs.

Prahoje gyvenanti 47-erių A. Kurmaševa, jos stoties duomenimis, gegužės 20 d. dėl šeiminių aplinkybių išvyko į Rusiją. Kai birželio 2-ąją vėl norėjo išvykti ir Kazanės oro uoste laukė savo lėktuvo, iš jos buvo paimti abu pasai.

Remiantis Rusijos teismo dokumentais, A. Kurmaševai spalio 11 d. buvo skirta piniginė bauda, nes ji esą institucijose neužregistravo savo JAV paso. Spalio 18-ąją jai pareikšti kaltinimai, nes žurnalistė neužsiregistravo kaip „užsienio agentė“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.