V. Zelenskis netikėtai atšaukė kreipimąsi vaizdo ryšiu į JAV Senatą

Trečiadienį Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis vaizdo ryšiu prisijungs prie Didžiojo septyneto (G7) lyderių viršūnių susitikimo, pranešė jam pirmininkaujanti Japonija po kelių valandų, kai Ukrainos prezidentas netikėtai atšaukė virtualų susitikimą su JAV senatoriais.

V. Zelenskis.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
V. Zelenskis.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 6, 2023, 9:03 AM

Rusijai tęsiant invaziją jau beveik dvejus metus, daugėja ženklų, kad Vakarų parama Ukrainai senka, kontrpuolimas stringa, o prezidento Vladimiro Putino pajamos iš naftos atsigauna.

Japonijos ministro pirmininko Fumio Kishidos rengiamas posėdis prasidės 9.30 val. Rytų standartiniu laiku (16.30 Lietuvos laiku), V. Zelenskis prisijungs prie jo pirmosios dalies, žurnalistams sakė vyriausybės atstovas Hirokazu Matsuno.

Per derybas, be Ukrainos, bus kalbama apie Artimuosius Rytus, paramą besivystančioms šalims ir dirbtinį intelektą, sakė Baltųjų rūmų pareigūnas.

Antradienį V. Zelenskis netikėtai atšaukė planuotą kreipimąsi vaizdo ryšiu į JAV senatorius, jis ketino prašyti tolesnio finansavimo Ukrainai. Buvo tikimasi, kad Ukrainos lyderis prašys senatorių per balsavimą trečiadienį pritarti skubios pagalbos paketui, numatančiam skirti Kijevui daugiau nei 60 mlrd. JAV dolerių.

Senato daugumos lyderis Chuckas Schumeris paskelbė, kad V. Zelenskiui dalyvauti sutrukdė „paskutinės minutės“ kliūtis, bet vis tiek surengė pasitarimą, pavirtusį žodžių karu. JAV Kongresas kaip niekada susiskaldęs dėl paramos Ukrainai. Baltųjų rūmų biudžeto vadovė pirmadienį perspėjo Kongresą, kad iki metų pabaigos nesugebėjus susitarti dėl naujų lėšų Ukrainai pinigai Kijevui baigsis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.