Į Vokietiją atvykstančių nelegalių migrantų skaičius smarkiai sumažėjo

Oficialiais duomenimis, lapkritį, palyginti su praėjusiu mėnesiu, neteisėtai į Vokietiją atvykusių migrantų skaičius smarkiai sumažėjo.

Vokietija.<br>DPA-Picture Alliance/Scanpix nuotr.
Vokietija.<br>DPA-Picture Alliance/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 7, 2023, 11:25 AM

Remiantis vyriausybės pateikta informacija, lapkričio 1–23 d. policija prie Vokietijos sausumos sienų sulaikė iš viso 4 353 neteisėtai atvykusius užsieniečius, 2 299 žmones liepta grąžinti atgal. Spalio mėnesį prie Vokietijos sausumos sienų buvo užregistruoti 18 384 neteisėti atvykimai, daugiausia pirmoje mėnesio pusėje.

Duomenys, pateikti kairiųjų įstatymų leidėjos Claros Bünger prašymu, rodo, kad pirmosiomis lapkričio savaitėmis nelegalių migrantų reikšmingai sumažėjo ne tik prie Lenkijos, Čekijos ir Šveicarijos sienos, kur nuo spalio 16 d. įvesta sienų kontrolė, bet ir prie Austrijos sienos. Ten patikros buvo įvestos 2015 m. rudenį ir nuo to laiko ne kartą pratęstos. Preliminariais Federalinės policijos duomenimis, lapkričio 1–23 d. Vokietijos ir Austrijos sausumos pasienyje buvo aptiktas 921 nelegalus imigrantas, 493 žmones įsakyta grąžinti. Spalio mėnesį ten aptikta daugiau nei 6 921 neteisėtas imigrantas.

Vis dėlto policijos profesinė sąjunga įtaria, kad vidaus reikalų ministrės Nancy Faeser spalio viduryje įsakyta sienų kontrolė menkai lėmė pastarųjų savaičių sumažėjimą. „Sienos kontrolė neužkerta kelio žmonėms reikalauti prieglobsčio, o tik paverčia jų kelius dar pavojingesniais“, – sakė C. Bünger. Ji piktinosi, kad dabar prieglobsčio ieškantys žmonės turi rinktis kitus maršrutus esant minusinei temperatūrai ir sningant, o tai nepriimtina vien dėl humanitarinių priežasčių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.