„The Wall Street Journal“: priešrinkiminėse apklausose D. Trumpas lenkia J. Bideną

​JAV prezidento Joe Bideno politinė padėtis yra silpniausia per visą jo prezidentavimo laikotarpį, o rinkėjai pirmą kartą suteikė pirmenybę jo varžovui Donaldui Trumpui, rašo portalas „Unian“, remdamasis „The Wall Street Journal“ žurnalo informacija.

J. Bidenas ir D. Trumpas.<br>lrytas.lt koliažas.
J. Bidenas ir D. Trumpas.<br>lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 9, 2023, 12:40 PM, atnaujinta Dec 9, 2023, 12:41 PM

Nauja „The Wall Street Journal“ priešrinkiminė apklausa rodo, kad hipotetiniame balsavime, kuriame dalyvautų tik šie du kandidatai, J.Bidenas nuo D.Trumpo atsilieka 4 procentiniais punktais – 47 proc. prieš 43 proc.. Prie šio sąrašo pridėjus penkis potencialius trečiųjų partijų ir nepriklausomus kandidatus, D.Trumpo persvara padidėja iki 6 procentinių punktų – nuo 37 proc. iki 31 proc.

Pasak žurnalo, naujoji apklausa rodo, kad nepasitenkinimas J.Bidenu auga. Tik 23 proc. rinkėjų teigia, kad J.Bideno politika jiems asmeniškai padėjo, o 53 proc. teigia, kad prezidento programa jiems pakenkė. Priešingai, maždaug pusė rinkėjų teigia, kad D.Trumpo politika jam būnant prezidentu jiems asmeniškai padėjo, o daugiau nei 37 proc. – kad pakenkė.

Apie 37 proc. respondentų pritaria J.Bideno darbo rezultatams, o tai yra žemiausias „The Wall Street Journal“ žurnalo apklausos rodiklis per visą jo prezidentavimo laikotarpį, o 61 proc. respondentų apskritai vertina jo įvaizdį nepalankiai – taip pat rekordiškai aukštas rodiklis.

„Bidenomiką“, JAV prezidento pasirašytą ekonominę platformą, teigiamai vertina mažiau nei 30 proc. rinkėjų, o neigiamai – daugiau nei pusė.

Pasak sociologų, J.Bidenui trūksta kelių grupių, kurios nuolat balsuoja už demokratus – jaunų rinkėjų, taip pat juodaodžių ir lotynų amerikiečių rinkėjų. Tačiau likus metams iki rinkimų, atnaujinta J.Bideno koalicija yra „visai įmanoma“.

Tačiau tuo pat metu būtent J.Bidenas susiduria su rimtesne įvaizdžio ir kompetencijos suvokimo problema. Rinkėjai teigia, kad D.Trumpas geriau nei J.Bidenas užtikrintų sienos apsaugą (30 procentinių punktų), pažabotų infliaciją (21 procentinių punktu) ir kurtų ekonomiką (17 procentinių punktų). J.Bidenas pirmauja abortų politikos klausime, o rinkėjai teigia, kad jis labiau gerbia demokratiją nei D.Trumpas. Tačiau prezidentas laikomas ne geresniu už D.Trumpą vaistų kainų mažinimo srityje, kuri yra pagrindinė Demokratų partijos iniciatyva.

Laikraštis „The Wall Street Journal“ lapkričio 29-gruodžio 4 d. apklausė 1 500 registruotų rinkėjų, o paklaida buvo plius minus 2,5 procentinio punkto.

Parengta pagal „Unian“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.