Brazilijos prezidentas įspėjo N. Maduro neeskaluoti Venesuelos ginčo dėl sienos su Gajana

Brazilijos prezidentas Luizas Inacio Lula da Silva šeštadienį telefonu įspėjo savo kolegą Nicolasą Maduro nesiimti „vienašalių priemonių“, kurios eskaluotų Venesuelos ginčą dėl sienos su kaimynine Gajana, pranešė jo biuras.

Luizas Inacio Lula da Silva.<br>EPA-ELTA nuotr.
Luizas Inacio Lula da Silva.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 9, 2023, 10:09 PM

„Lula pabrėžė, kaip svarbu vengti vienašalių priemonių, kurios gali paaštrinti situaciją“ ginčijamame naftos turtingame Esekibo regione, sakoma Brazilijos prezidentūros pranešime.

Jame teigiama, kad šalies vadovas savo kolegą iš Venesuelos įspėjo apie kitų Pietų Amerikos šalių „didėjantį susirūpinimą“, remdamasi bendru Argentinos, Brazilijos, Čilės, Kolumbijos, Ekvadoro, Paragvajaus, Peru ir Urugvajaus pareiškimu, kuriame „abi šalys raginamos derėtis ir siekti taikus sprendimas“.

Brazilijos lyderis pasakė N. Maduro, kad „mes esame taikus regionas“, teigiama pareiškime.

Remiantis oficialiais pranešimais, įtampa dėl Esekibo išaugo po to, kai praėjusį savaitgalį N. Maduro vyriausybė surengė prieštaringai vertinamą referendumą, kuriame 95 procentai rinkėjų palaikė Venesuelos paskelbimą teisėta regiono savininke.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.