A. Lukašenka: Rusijos branduoliniai ginklai pristatyti Baltarusijai spalio pradžioje

Baltarusiją valdantis Aliaksandras Lukašenka pareiškė, kad visi Rusijos branduoliniai ginklai, kurie turėjo būti perduoti Baltarusijai pagal abiejų šalių gynybos ministrų pasirašytą sutartį, jau pristatyti, pranešė leidinys „Zerkalo“.

A. Lukašenka.<br>Imago-images/Scanpix nuotr.
A. Lukašenka.<br>Imago-images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 26, 2023, 10:20 AM

Jis citavo A. Lukašenką, sakiusį, kad nuo tada jau „praėjo šiek tiek laiko“, „pristatymas baigtas“. „Tai buvo dar rugsėjį arba spalį. Spalio pradžioje atkeliavo paskutinė partija. Viskas dislokuota ir geros būklės“, – sakė A. Lukašenka.

Pasiteiravus, kada vyks kitos karinės pratybos, jis atsakė: „Treniruojamės kiekvieną dieną. Netgi šalyje likę buvę „Wagner“ kovotojai dabar dirba mūsų daliniuose, perduodami savo patirtį“.

Anksčiau pranešta, kad gegužės 25 d. Rusijos ir Baltarusijos gynybos ministrai pasirašė sutartį dislokuoti Baltarusijoje taktinius branduolinius ginklus.

Tą pačią dieną A. Lukašenka sakė, kad Rusijos branduolinės galvutės jau perkeltos į Baltarusiją. Birželio 16 d. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas tvirtino, kad „į Baltarusijos teritoriją buvo pristatytos pirmosios branduolinės galvutės“.

Ukrainos gynybos žvalgybos vadovas Kyrylo Budanovas rugpjūčio pabaigoje sakė, kad į Baltarusiją pristatyta pirmoji Rusijos branduolinių galvučių partija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.