Estijos parlamente valdančioji koalicija įgijo didesnę daugumą

Estijos parlamente valdančioji koalicija įgijo didesnę daugumą po to, kai šeši opozicijos nariai pakeitė partijas.

K. Kallas.<br>EPA-ELTA nuotr.
K. Kallas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 5, 2024, 9:48 PM

Penktadienį šeši parlamento nariai pasitraukė iš kairiosios Centro partijos dėl vidinių nesutarimų. Keturi iš jų prisijungė prie valdančiojoje koalicijoje esančių socialdemokratų (SDE), pranešė Estijos žiniasklaida.

Tarp jų yra du buvę ministrai ir buvęs Centro partijos generalinis sekretorius – ši partija yra viena iš pagrindinių politinių jėgų šalyje ir ne kartą teikė ministro pirmininko kandidatūrą.

Nuo 2023 metų pavasario Estiją valdo trijų partijų koalicija, kurią sudaro ekonomiškai liberali Reformų partija, vadovaujama premjerės Kajos Kallas, SDE ir liberali partija „Estija 200“.

Anksčiau ši koalicija turėjo 60 narių daugumą iš 101 vietos parlamente, be to, galėjo tikėtis nepriklausomo parlamento nario balso. Dabar prisidėjo keturi pakeitę partiją parlamentarai.

Kita vertus, Centro partija dabar turi tik septynias vietas iš pradinių 16, kurias laimėjo per parlamento rinkimus 2023 metų kovą. Rudenį opozicinė jėga išsirinko naują lyderį, o tai paaštrino seniai tvyrojusią įtampą partijoje ir lėmė kelių jos narių atsistatydinimus bei perbėgimus į kitas partijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.