Kinija teigia demaskavusi britų šnipą

Kinijos valstybės saugumo ministerija pareiškė demaskavusi ir suėmusi spėjamą britų užsienio žvalgybos MI6 šnipą. Ministerija apkaltino Londoną užverbavus asmenį iš trečiosios šalies, kad šis rinktų informaciją.

Kinija.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Kinija.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 8, 2024, 9:01 AM

Pirmadienį Pekine paskelbtame pranešime teigiama, kad asmuo, kuris nurodomas tik pavarde Huang, keliais atvejais perdavė MI6 konfidencialias valstybės paslaptis ir žvalgybines ataskaitas.

Britų žvalgyba 2015 m. su minėtu asmeniu susitarė bendradarbiauti žvalgybos srityje ir jį apmokė, sakoma toliau pranešime. Huang esą kelis kartus vyko į Kiniją, kad čia rinktų informaciją ir ieškotų daugiau žmonių, kurie galėtų dirbti MI6.

Huang, anot pranešimo, neturi Kinijos pilietybės. Jis esą dirba vadovaujantį darbą vienoje užsienio konsultacinėje įmonėje. Daugiau detalių Saugumo ministerija nepateikė, todėl nėra aišku, iš kokios šalies yra įtariamasis ir ar tai vyras, ar moteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.