Belgijos policija sustabdė autobusą dėl jame galimai aptariamo teroro išpuolio: grėsmės nenustatė

Belgijos policija nusprendė, kad autobuse, kuris buvo sustabdytas, kai vienas keleivių pamanė, jog kiti keleiviai aptaria galimą teroro išpuolį, „nebuvo realios grėsmės“, penktadienį pranešė pareigūnai.

Belgijos policija nenustatė grėsmės sustabdytame autobuse.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Belgijos policija nenustatė grėsmės sustabdytame autobuse.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 12, 2024, 3:11 PM

Policija ketvirtadienį sustabdė „FlixBus“ autobusą, važiavusį iš šiaurinio Prancūzijos Lilio miesto į Briuselį, kai keleivis pranešė girdėjęs, jo manymu, pokalbį apie planuojamą išpuolį. Trys keleiviai vyrai buvo trumpam sulaikyti ir apklausti, tačiau policija nustatė, kad „realios grėsmės saugumui nėra“, naujienų agentūrai AFP sakė Vakarų Flandrijos prokuratūros atstovė.

„Tikriausiai liudytojas neteisingai interpretavo tai, ką išgirdo (...) Jo ketinimai buvo akivaizdžiai geri, bet nėra įrodymų, kad ten būta grėsmės“, – sakė ji.

Kitiems keleiviams po patikrinimo leista tęsti kelionę autobusu į Briuselį, jis vėlavo kelias valandas. Valdžia gyrė greitą policijos reakciją į pavojaus signalą ir nepadidino terorizmo pavojaus lygio nuo dabartinio „rimto“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.