Britų saugumo agentūra: į JAV priklausantį laivą netoli Jemeno krantų pataikė raketa

Pirmadienį į JAV priklausantį krovininį laivą netoli Jemeno krantų pataikė raketa, pranešė viena Didžiosios Britanijos saugumo agentūra ir jūrų rizikos vertinimo bendrovė. Dieną prieš tai hučių sukilėliai paleido sparnuotąją raketą į JAV eskadrinį minininką.

Laivas<br>ZUMA Press/Scanpix asociatyvi nuotr.
Laivas<br>ZUMA Press/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-01-15 21:14

Jungtinės Karalystės jūrų prekybos operacijų saugumo agentūra savo svetainėje pranešė, kad „į laivą iš viršaus pataikė raketa“, tačiau daugiau informacijos nenurodė.

Britų jūrų rizikos vertinimo bendrovės „Ambrey“ teigimu, po Maršalo Salų vėliava plaukiančio JAV priklausančio sausakrūvio denyje kilo gaisras, tačiau laivas tebėra tinkamas plaukti, o apie nukentėjusiuosius nepranešama.

Bendrovė „įvertino, kad tai buvo išpuolis prieš JAV interesus, įvykdytas keršijant už JAV kariuomenės smūgius hučių smogikų pozicijoms Jemene“, – nurodė „Ambrey“, pridurdama, jog buvo nustatyta, kad laivas „nėra susijęs su Izraeliu“.

Irano remiami hučiai, sekmadienį į JAV karinį laivą paleidę sparnuotąją raketą, kuri buvo sėkmingai numušta, šio įvykio komentuoti nepuolė. Sukilėliai su Izraeliu siejamus laivus puldinėja protestuodami prieš Izraelio karą su „Hamas“.

JAV ir britų pajėgos penktadienį sudavė keletą smūgių sukilėlių taikiniams visame Jemene, pakurstydamos nuogąstavimus, kad Izraelio karas su Palestinos smogikų grupuote „Hamas“ gali apimti visą regioną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.