R. Sunakas gina smūgius hučiams ir grasina naujomis atakomis

Britų premjeras Rishis Sunakas gynė oro smūgius prieš hučių sukilėlius Jemene ir pagrasino naujomis atakomis, jei Raudonojoje jūroje toliau bus puldinėjami laivai.

R. Sunakas.<br>EPA-ELTA nuotr.
R. Sunakas.<br>EPA-ELTA nuotr.
R. Sunakas.<br>EPA-ELTA nuotr.
R. Sunakas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Jungtinės Karalystės premjeras Rishi Sunakas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Jungtinės Karalystės premjeras Rishi Sunakas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 15, 2024, 10:23 PM

„Grėsmė laivybai turi liautis, – sakė R. Sunakas pirmadienį parlamente Londone. – Neteisėtai laikomi laivai ir įgulos turi būti paleisti. O mes esame pasirengę daryti tai, ką sakome“.

Naktį į penktadienį JAV ir Didžioji Britanija, remiamos sąjungininkių, smogė hučių taikiniams Jemene – reaguojant į pakartotines hučių atakas prieš tarptautinę laivybą Raudonojoje jūroje.

R. Sunakas kalbėjo apie savigyną. Jis pažymėjo, kad tai buvo ribotos atakos, apie civiles aukas informacijos nėra. „Šiandien galiu parlamentui pranešti, kad, pirmaisiais mūsų vertinimais, sunaikinti visi 13 planuotų taikinių“, – kalbėjo britų premjeras.

JAV pirmadienio duomenimis, hučiai vėl atakavo laivą. Apie tai paklaustas, R. Sunakas sakė nespėliosiąs dėl tolesnių karinių akcijų. Tačiau Didžioji Britanija esą nedels ginti savo saugumą ir interesus. Pasak R. Sunako, mėginta konfliktą išspręsti diplomatinėmis priemonėmis, tačiau hučiai tęsė savo beatodairišką kelią. Premjeras atmetė kritiką, kad prieš oro smūgius nebuvo išsamiai konsultuotasi su parlamentu. Tai, anot jo, nebuvo įmanoma dėl saugumo priežasčių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.