„Hamas“ įkaitų šeimos šturmavo Izraelio parlamentą: „Jūs čia nesėdėsite, kol jie ten miršta“

Jeruzalėje grupė „Hamas“ teroristų įkaitais laikomų asmenų giminaičių įsiveržė į vieno iš parlamento komitetų posėdį. Nešini užrašais „Jūs čia nesėdėsite, kol jie ten miršta“ protestuotojai reikalavo, kad politikai dėtų daugiau pastangų, jog būtų išlaisvinti „Hamas“ pagrobti artimieji.

Įkaitų šeimos šturmavo Izraelio parlamento komiteto posėdį.<br>Stop kadras.
Įkaitų šeimos šturmavo Izraelio parlamento komiteto posėdį.<br>Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-01-22 16:58

Ši maždaug 20 žmonių akcija parodė, kad ketvirtą mėnesį Gazos Ruože vykstant Izraelio karui su „Hamas“, šalies viduje auga nepasitenkinimas.

Viena moteris laikė trijų šeimos narių, kurie buvo tarp 253 žmonių, suimtų per tarpvalstybinį „Hamas“ siautėjimą spalio 7 d., sukėlusį didžiausius mūšius per pastaruosius dešimtmečius, nuotraukas.

Maždaug 130 žmonių tebėra nelaisvėje po to, kai kiti buvo sugrąžinti namo lapkričio mėnesį sudarius paliaubas.

„Bent vieną norėčiau susigrąžinti gyvą, vieną iš trijų!“ – šaukė protestuotoja, įsiveržusi į Kneseto finansų komiteto diskusiją. Kiti protestuotojai laikė plakatus su užrašais: „Jūs nesėdėsite čia, kol jie ten miršta“. „Paleiskite juos dabar, dabar, dabar!“ – skandavo jie.

Atrodo, kad JAV, Kataro ir Egipto pastangos tarpininkauti dėl kito įkaitų paleidimo toli gražu nesuderina Izraelio siekio sunaikinti „Hamas“ ir „Hamas“ reikalavimo, kad Izraelis pasitrauktų ir išlaisvintų visus tūkstančius palestiniečių, įskaitant aukšto rango kovotojus, iš savo kalėjimų.

Įkaitų, iš kurių 27, Izraelio teigimu, žuvo Gazos Ruože, likimas prikaustė šalį. Tačiau artimieji baiminasi, kad nuovargis nuo karo gali susilpninti šį dėmesį. Iš pradžių nacionalinę vienybę skatinusios demonstracijos tapo agresyvesnės. Šeimos ir rėmėjai taip pat pradėjo stovyklauti prie ministro pirmininko Benjamino Netanyahu namų pakrantėje ir Kneseto pastato.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.