Nyderlanduose teisiami įtariamieji žurnalisto nužudymu

Antradienį Nyderlanduose prasidėjo teismas devynių įtariamųjų žymaus olandų nusikaltimų reporterio Peterio R. de Vrieso nužudymu. Žmogžudystė pribloškė šalį ir atkreipė dėmesį į jos nusikalstamą pasaulį.

Kaukėti ir ginkluoti Nyderlandų policininkai saugo įtariamųjų, atgabentų į griežtai saugomą teismo pastatą, kuriame prasidėjo teismo procesas Amsterdame, transportavimą.<br>AP/Scanpix nuotr.
Kaukėti ir ginkluoti Nyderlandų policininkai saugo įtariamųjų, atgabentų į griežtai saugomą teismo pastatą, kuriame prasidėjo teismo procesas Amsterdame, transportavimą.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 23, 2024, 1:51 PM

64 metų P. R. de Vriesas buvo nušautas į galvą judrioje Amsterdamo gatvėje 2021 m. liepą, išėjęs iš televizijos studijos, kurioje pasirodė kaip svečias. Valdžia mano, kad gaujos vadeivos užsakė jo nužudymą dėl jo vaidmens teisiant 2019 m. Dubajuje suimtą narkotikų baroną Ridouaną Taghi, reporteris buvo pagrindinio liudytojo patarėjas.

Netrukus po žmogžudystės buvo sulaikyti du įtariamieji – olandas Delano G. ir Kamilis E. iš Lenkijos. Prokurorai siekia įkalinti juos iki gyvos galvos. Jie įsitikinę, kad Delano G. paspaudė gaiduką, o Kamilis E. vairavo automobilį, kuriuo jie pabėgo, ir atliko stebėjimą prieš šaudymą.

Vėliau į teismo procesą buvo įtraukti dar septyni vyrai, įtariami prisidėję prie žmogžudystės. Pasak vietos naujienų agentūros ANP, antradienio posėdžio pradžioje visi devyni neigė kaltinimus arba pasinaudojo teise tylėti. Vienas įtariamasis Ericksonas O. teisme sakė nežinojęs, kad P. R. de Vriesas buvo žinomas žmogus.

Teismas tikisi paskelbti nuosprendį birželio mėnesį, o prokurorai pateiks prašymą skirti bausmę kitą savaitę. Teismo posėdžiai vyks itin griežtai saugomame „bunkeryje“ teismo rūmuose Amsterdame.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.