Kanados tolimojoje šiaurėje nukritus vietinio susisiekimo lėktuvui šeši žmonės žuvo

Šeši žmonės žuvo, antradienį Kanados ledinuotoje tolimojoje šiaurėje netrukus po pakilimo nukritus ir sudužus vietinio susisiekimo lėktuvui, skraidinusiam darbininkus į bendrovei „Rio Tinto“ priklausančią kasyklą.

Sudužęs lėktuvas.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Sudužęs lėktuvas.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 24, 2024, 8:15 AM, atnaujinta Jan 24, 2024, 8:16 AM

Australijos kalnakasybos milžinė pranešė, kad lėktuvas, į kasyklą Diavike „skraidinęs keletą mūsų darbuotojų“ sudužo ir „yra aukų“.

Pasak vieno šaltinio iš aviacijos, paprašiusio neminėti jo vardo, nes neturi įgaliojimų kalbėti su žurnalistais, vienas žmogus išgyveno.

Trentono (Ontarijas) jungtinis gelbėjimo operacijų koordinacijos centras pranešė, kad lėktuvas nukrito netrukus po pakilimo iš Fort Smito, esančio už 320 kilometrų į pietvakarius nuo regiono sostinės Jelounaifo miesto, maždaug 8.50 val. vietos laiku.

Kanados miškų prižiūrėtojams sniegaeigiais pavyko rasti lėktuvo duženas, į nelaimės vietą parašiutais nusileido paieškos ir gelbėjimo specialistai.

Orlaivio su dviem turbostraigtiniais varikliais „Jetstream“ operatorius „Northwestern Air“ pranešė, kad užsakomąjį skrydį vykdęs lėktuvas sudužo už 1,1 kilometro nuo pakilimo tako galo.

Iki trečiadienio atšaukti visi skrydžiai iš Fort Smito.

Kanados transporto saugumo valdyba paskyrė komandą šiam įvykiui ištirti.

Bendrovės „Rio Tinto“ vadovas Jakobas Stausholmas pareiškė įmonės „giliausią užuojautą“ nukentėjusiųjų šeimoms, draugams ir artimiesiems.

„Ši žinia visiškai pribloškė mūsų bendrovę ir mes esame pasirengę suteikti visapusišką pagalbą gedintiems mūsų darbuotojams ir bendruomenei“, – pasakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.