Madride vyksta masiniai protestai prieš amnestiją separatistams

Tūkstančiai demonstrantų sekmadienį išėjo į Madrido gatves reaguodami į Ispanijos konservatorių opozicijos raginimą protestuoti prieš planus suteikti amnestiją Katalonijos separatistų judėjimo lyderiams.

Protestai Madride.<br>EPA-ELTA nuotr.
Protestai Madride.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 28, 2024, 5:35 PM

Policija nurodė, kad Ispanijos aikštėje buvo 45 000, o konservatyvi Liaudies partija (PP), vadovaujama Alberto Nunez Feijóo, teigė, kad pasirodė net 70 000 demonstrantų.

Amnestijos įstatymas, kurį pateikė Ispanijos socialistų darbininkų partijos (PSOE) vadovas, ministras pirmininkas Pedro Sánchezas, jau įveikė pradines kliūtis parlamente. Prognozuojama, kad praeis keli mėnesiai, kol pasiūlytasisi įstatymas galutinai įsigalios.

A.F.Feijóo sakė, kad dauguma ispanų šiam įstatymo projektui nepritaria.

„Niekas neprivers mūsų gyvento tokioje šalyje, už kurią nebalsavome“, – kalbėjo jis miniai, kuri skandavo: „Sánchezas išdavikas“, „Sánchezą į kalėjimą“ ir „Ne amnestijai“.

P. Sánchezas pažadėjo amnestiją ir padarė kitų nuolaidų separatistams mainais už jų paramą per lapkričio viduryje vykusį balsavimą parlamente, kuris leido jam suformuoti vyriausybę po liepą įvykusių pirmalaikių rinkimų.

Nors PP iškovojo pirmąją vietą rinkimuose, ji nesugebėjo užsitikrinti daugumos parlamente, todėl P. Sánchezui atsivėrė laisvas kelias ir toliau eiti pareigas.

Separatistų lyderio Carleso Puigdemonto, gyvenančio tremtyje Belgijoje po nesėkmingo Katalonijos bandymo atsiskirti 2017 m. rudenį, vadovaujama partija,kaip ir kairioji ERC remia Katalonijos nepriklausomybę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.