Aukščiausias Kinijos diplomatas artimiausiomis dienomis lankysis Vokietijoje, Prancūzijoje ir Ispanijoje

Aukščiausias Kinijos diplomatas Wang Yi artimiausiomis dienomis lankysis Vokietijoje, kur dalyvaus Miuncheno saugumo konferencijoje, ir taip pat nuvyks į Ispaniją bei Prancūziją, ketvirtadienį pranešė Pekino užsienio reikalų ministerija.

Wang Yi.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Wang Yi.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-02-15 09:34, atnaujinta 2024-02-15 09:36

„Vasario 16–21 dienomis... užsienio reikalų ministras Wang Yi dalyvaus 60-ojoje Miuncheno saugumo konferencijoje, kurios metu pasakys kalbą“, – pranešime teigė atstovas.

Tada jis vyks į Ispaniją ir Prancūziją – anot atstovo, diplomatas ten dalyvaus „Kinijos ir Prancūzijos strateginiame dialoge“.

Kasmetinis saugumo susitikimas Miunchene suburia viso pasaulio karinį elitą ir yra laikomas transatlantinių santykių barometru. Jis prasidės penktadienį.

Kinijos užsienio reikalų ministerija pažymėjo, kad Wang Yi savo kalboje „smulkiau paaiškins Kinijos siūlymus sukurti bendruomenę, kurią vienytų bendra žmonijos ateitis, ir propaguoti lygybe bei tvarka pagrįstą daugiapolį pasaulį“.

Pasak Pekino, jo vizitas Ispanijoje bus pirmas Kinijos užsienio reikalų ministro apsilankymas šioje šalyje per šešerius metus.

Kinija nurodė, kad šis vizitas padės „sustiprinti abipusį pasitikėjimą, draugystę, paskatinti bendradarbiavimą ir praturtinti Kinijos ir Ispanijos visapusišką strateginę partnerystę“.

Pekinas taip pat tikisi su Prancūzija „sustiprinti strateginę komunikaciją, abipusį politinį pasitikėjimą, paskatinti praktinį bendradabiavimą ir žmogiškuosius bei kultūrinius mainus“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.