V. Putinas pareiškė, kad J. Bidenas yra labiau „nuspėjamas“ nei D. Trumpas

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį pareiškė, kad jo kolega iš JAV Joe Bidenas yra labiau „nuspėjamas“ nei Donaldas Trumpas, tačiau pažymėjo, kad Kremlius yra pasirengęs dirbti su bet kuriuo lapkritį vyksiančių rinkimų laimėtoju.

V. Putinas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
V. Putinas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 15, 2024, 9:37 AM, atnaujinta Feb 15, 2024, 9:38 AM

Žurnalisto paklaustas, kurio kandidato pergalę tikėtinoje dvikovoje tarp dabartinio demokratų prezidento ir respublikonų lyderio norėtų matyti Rusija, V. Putinas nurodė: „J. Bideno, jis labiau patyręs. Jis yra nuspėjamas, senosios mados politikas.“

Rusijos vadovas atmetė klausimus apie J. Bideno amžių ir sveikatos būklę. JAV prezidentas neilgai trukus po rinkimų švęs 82-ąjį gimtadienį.

„Tiesa, kad kai prieš trejus metus susitikau su ponu J. Bidenu, žmonės jau kalbėjo apie jo nesugebėjimus, bet aš nieko panašaus nemačiau“, – sakė V. Putinas, omenyje, regis, turėdamas Ženevoje vykusį viršūnių susitikimą.

JAV apklausos rodo, kad rinkėjai nerimauja dėl J. Bideno amžiaus.

Amžiaus klausimą apsunkino tai, kad pastaruoju metu J. Bidenas pora kartų sumaišė Europos lyderius su mirusiais jų pirmtakais.

Praėjusią savaitę Baltieji rūmai buvo priversti įnirtingai ginti prezidento kompetentingumą, nes vienoje ataskaitoje valstybės vadovas buvo apibūdintas kaip „pagyvenęs žmogus, turintis prastą atmintį“.

Pats J. Bidenas į šiuos kaltinimus sureagavo piktai, tačiau apsunkino problemą, nes sumaišė Egipto ir Meksikos prezidentus.

Tačiau žmonių vardus neseniai sumaišė ir 77-erių D. Trumpas. Jis savo varžovę lenktynėse dėl Respublikonų partijos nominacijos į prezidento postą Nikki Haley pavadino buvusia JAV Atstovų Rūmų pirmininke Nancy Pelosi.

Nepaisant visko, V. Putinas pažymėjo, kad prieštarauja J. Bideno kadencijos metu vykdomai Vašingtono užsienio politikai. „Turime atsižvelgti į politinę poziciją, o dabartinės administracijos (pozicija) yra itin žalinga ir neteisinga“, – tvirtino V. Putinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.