Rusijos opozicijai – dar vienas skaudus smūgis: mirė garsus fotografas, sukūręs A. Navalno pasipriešinimo simbolį

Rusijos opozicijos judėjime – dar viena skaudi mirtis. Kaip praneša Pskovo miesto vietos žiniasklaida, būdamas 42 metų mirė garsus Rusijos fotografas Dmitrijus Markovas.

Dmitrijus Markovas.<br>Soc. tinklų nuotr.
Dmitrijus Markovas.<br>Soc. tinklų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 17, 2024, 12:01 PM

D. Markovas, kuris fotografuodamas naudojosi tik „iPhone“ telefonu, išgarsėjo užfiksavęs Rusijos ir jos regionų kasdienio gyvenimo vaizdus.

Jo daryta kaukėto riaušių policijos pareigūno, sėdinčio po prezidento Vladimiro Putino portretu, nuotrauka tapo 2021 m. protestų prieš Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno įkalinimą simboliu.

Nuotrauka buvo parduota už 2 mln. rublių (20 171 eurų) internetiniame aukcione, o gautos lėšos skirtos žmonėms, sulaikytiems ar nubaustiems per mitingus, skirtus A. Navalnui paremti.

Kaip rašo rusų žiniasklaida, D. Markovas savanoriavo vaikų namuose ir dirbo auklėtojo padėjėju labdaros organizacijoje, padedančioje neįgaliesiems.

D. Markovas išleido tris savo fotografijų knygas, o jo „Instagram“ puslapį su Rusijos nuotraukomis seka daugiau kaip 800 000 sekėjų.

Kaip skelbia naujienų portalas meduza.io, kol kas fotografo mirties priežastis išlieka nežinoma. Jis mirė savo gimtajame mieste Pskove.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.